Η εταιρεία τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Yang Ming Lines επιλέγει το λιμάνι του Πειραιά

και ειδικότερα την Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε., θυγατρική εταιρεία της COSCO η οποία διαχειρίζεται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, ως κέντρο μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Την εταιρεία πρακτορεύει η Arkas Hellas S.A. η οποία έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της στρατηγικής για την περαιτέρω ανάπτυξη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Στις 4 Μαΐου θα αφιχθεί στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ Α.Ε. το πρώτο πλοίο που θα εγκαινιάσει τη συνεργασία ανάμεσα στις εταιρείες, το οποίο έχει χωρητικότητα 15.000 TEU. Συνολικά 4 πλοία της Yang Ming Lines θα προσεγγίζουν σε εβδομαδιαία βάση τον τερματικό σταθμό της ΣΕΠ Α.Ε.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία Απριλίου, η Yang Ming Lines είναι η 14η μεγαλύτερη εταιρεία θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο με μεταφορική ικανότητα 478.020 TEU, ενώ έχει στα σκαριά ένα σημαντικό ναυπηγικό πρόγραμμα για την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της.

Η Arkas Hellas S.A. αποτελεί θυγατρική της Arkas Holding και διαθέτει γραφεία στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Στην Arkas Holding ανήκει και η Arkas Line, η μεγαλύτερη τουρκικών συμφερόντων εταιρεία τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η Arkas Line καταλαμβάνει την 27η θέση σε όρους χωρητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα και διαθέτει στόλο 43 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.