Η Arkas Hellas SA στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της εταιρείας, με στόχο την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά

σε συνεργασία με την ΣΕΠ ΑΕ, φέρνουν την πρακτορευμένη από την Arkas ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών γραμμών containers Yang Ming Lines, να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων της ΣΕΠ για τις μεταφορτώσεις των εμπ/τιων για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Tο πρώτο πλοίο των 15000 teu χωρητικότητας, από τα 4 την εβδομάδα, θα αφιχθεί στον Πειραιά στις 4 Μαΐου.

Η  ταϊβανέζικη διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Yang Ming Lines, θα κάνει χρήση των εγκαταστάσεων της ΣΕΠ, θυγατρικής της κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο χρησιμοποιούν εταιρείες, όπως η MSC, η Maersk και η ίδια η Cosco, ενώ προσεγγίσεις πραγματοποιούν και άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως η γαλλική CMA CGM.

Σύμφωνα με τα στελέχη της  Arkas Hellas SA, «μέσα στο κλίμα της ύφεσης που βιώνει η Ελληνική οικονομία θεωρείται μία κίνηση εμπιστοσύνης από την εταιρεία Yang Ming προς την Arkas και την ΣΕΠ». Η Arkas Hellas, θα  λειτουργεί ως αντιπρόσωπος της Yang Ming στην Ελλάδα, προσφέροντας και υπηρεσίες πρακτόρευσης, ενώ  ο Πειραιώς θα καταστεί πλέον λιμάνι μεταφόρτωσης για τα φορτία της Yang Ming η οποία καταλαμβάνει τη 14η θέση παγκοσμίως με στόλο 89 πλοίων, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 410.000 εμπορευματοκιβωτίων.