Εκμεταλλευόμενη την ραγδαία ανάπτυξη του λιμένα του Πειραιά και παρά το κλίμα οικονομικής ύφεσης της τελευταίας πενταετίας η εταιρεία Arkas Hellas SA

, έφερε τν ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών γραμμών containers Yang Ming Lines, για να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων της ΣΕΠ για τις μεταφορτώσεις των εμπορευματοκιβωτίων για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Ειδικότερα στις αρχές της εβδομάδας κατέπλευσε στις εγκαταστάσεις της Cosco το πρώτο πλοίο από τα τέσσερα που θα προσεγγίζουν εβδομαδιαίως τον Πειραιά. Πρόκειται για το «YM WISH», χωρητικότητας 14.000 teus. Είναι το πρώτο από τα 15 συνολικά πλοία χωρητικότητας 14.000 teus που αναμένονται σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ρόλο της ΥΜL ως μιας από τις μεγαλύτερες γραμμές παγκοσμίως.

«Μέσα στο κλίμα της ύφεσης που βιώνει η ελληνική οικονομία θεωρείται μία κίνηση εμπιστοσύνης από την εταιρεία Yang Ming προς την Arkas και την ΣΕΠ» επισημαίνει η πρόεδρος της εταιρείας Aurette Arkas και προσθέτει:

«H YML σε συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία Ε.Μ.Ε.S του ομίλου AΡΚΑΣ αναπτύσσει ταυτόχρονα και επιμέρους feedering services με σκοπό την περαιτέρω θαλάσσια διασύνδεση του Πειραιά με τα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας και Βόρειας Αφρικής.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του τοπικού φορτίου θα προσφέρονται στους πελάτες μας από τον Μάιο τέσσερις αφίξεις/αναχωρήσεις πλοίων την εβδομάδα από/προς τα σημαντικότερα λιμάνια της Άπω Ανατολής και δύο από/προς τα μεγαλύτερα λιμάνια της Βορείου Ευρώπης.

Επιπρόσθετα από τέλος Μαΐου μικρότερα πλοία της YML θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς της Βορείου Ελλάδος καθώς και της περιοχής των Βαλκανίων».

Του Μηνά Τσαμόπουλου